Nu har Cannabiskrysset hittat riksdagskandidater som vill avkriminalisera cannabis i alla de 29 valkretsarna. Var du än bor i Sverige kan du rösta för laglig cannabis i riksdagsvalet. På valdagen den 9 september har vi chansen att sända en riktigt stark signal till politikerna, att nu får det vara nog!

Det är inte okay med en narkotikapolitik som förbjuder medicinsk cannabis för patienter som behöver den för smärtlindring. Det är inte okay att polisen lägger resurser på att sätta fast cannabisrökare istället för att utreda rån, stölder och våldtäkter. Det är inte okay med en politik som ger de kriminella gängen hundratals miljoner i intäkter varje år. Det är dags för förändring.

Inget av de svenska riksdagspartierna vågar ännu stå för en avkriminalisering av bruk och innehav av cannabis. Men det finns enskilda politiker i flera olika partier som vill det. Genom att personkryssa de politikerna i valet, kan vi väljare sända en signal till riksdagen att nu får den lov att skärpa sig.

I hela den civiliserade världen, både i Europa och Amerika, har politiker insett att kriget mot narkotikan inte fungerar, utan bara leder till fler döda och ökat lidande. En omläggning av politiken är på gång globalt, men Sverige utmärker sig på ett negativt sätt genom att fortsätta stoppa huvudet i sanden och vägra ta till sig fakta. Ännu så länge är det dogmen om nollvisionen som härskar hos oss. Men det kan vi ändra på i valet, genom att personkryssa de politiker som trotsat sina partier och tagit ställning för en modern, skademinimerande och faktabaserad narkotikapolitik.

Som väljare kan man bara personkryssa en riksdagskandidat som ställer upp i den valkrets man bor i (är skriven i). Därför har Cannabiskrysset arbetat med att hitta (minst) en kandidat i var och en av de 29 valkretsarna. Det arbetet har varit framgångsrikt, och är nu klart. Var du än bor kan du rösta på en politiker som vill göra cannabis lagligt.

De kandidater vi rekommenderar kommer från olika riksdagspartier. Det är 2 från (M), 2 från (MP), 13 från (C) och 13 från (L). Men vilket parti de kommer från spelar mindre roll i det här sammanhanget. Det viktiga är att de politikerna som personer är för en avkriminalisering av cannabis, och en modern narkotikapolitik.

Nu gäller det att så många cannabisvänliga väljare som möjligt får veta att de kan gå till Cannabiskrysset.org och få namnet på en bra politiker som de kan rösta på. Vi behöver inte övertyga någon väljare att byta åsikt i narkotikafrågan. Vi som redan tycker att en legalisering är rätt väg att gå är tillräckligt många för att kampanjen ska bli en dundersuccé. Men bara om tillräckligt många av dem som tycker som vi får höra talas om den här möjligheten innan de går och röstar.

Nu är det upp till oss alla att sprida ordet om Cannabiskrysset.org på alla sätt vi kan. Hur bra vi gör det kommer avgöra om kampanjen lyckas. Men första steget i kampanjen har i vart fall varit framgångsrikt. Vi har hittat en bra riksdagskandidat i var och en av de 29 valkretsarna.

Var du än bor kan du rösta för ett grönare, skönare Sverige!

Här är de riksdagskandidater som Cannabiskrysset rekommenderar i de olika valkretsarna:

glada bladet

Listan med kandidater i riksdagsvalet 2018 borttagen. Du kan se vilka kandidater vi rekommenderar i valet 2022 här:

Vem ska jag rösta på?

4 reaktioner till “Valet 2018: Nu har vi riksdagskandidater som vill avkriminalisera cannabis i alla valkretsar

 1. Det finns många vinnare i det här systemet. Det är inte bara att en cannabisvänlig kandidat tar plats utan ofta är den som blir nerputtad och utputtad ofta en stark motståndare till cannabis. Det är inte många röster som krävs ser det ut som i dag om jag har förstått det rätt?

  Gilla

  1. Precis, det behövs inte särskilt många röster alls för att få in en bra och få ut en dålig kandidat.

   Exakt hur många som behövs beror på vilken valkrets och vilket parti det är, men som exempel räcker det med att Anders Schröder (MP) i Gävleborg får 500 kryss. Det är väldigt lite jämfört med de 10.000 röster som MP fick totalt.

   Jag går igenom det exemplet mer noggrannt här:
   https://cannabiskrysset.org/2018/04/14/valmatematik-500-kryss-racker-for-anders-schroder-mp-i-gavleborgs-lan-och-det-kan-vi-fixa/

   Gilla

 2. Det vore kanon om man kunde finna kandidater från samtliga partier. Det finns ju viktigare överliggande frågor som personligen gör att jag inte vill rösta på personen ni föreslagit ovan. Hur fann ni dem? De flesta har nog inte en uttalad offentligt konstant åsikt i denna fråga?

  Gilla

Kommentarer är stängda.