– Vi vill inte bara röka på, vi vill rädda liv också, erkänner Cannabiskrysset till Narkotikapolisföreningen i ett svar hos Tidningen Syre.

Avkriminalisering av cannabis skulle omedelbart underlätta polisens arbete i utsatta förorter. Patienter som behöver medicinsk cannabis skulle själva kunna odla sin medicin utan att bli betraktade som brottslingar.

Legalisering och reglerad försäljning av cannabis (tänk Systembolaget) skulle lösa ytterligare problem. Då blir de kriminella gängen i förorterna av med en av sina viktigaste inkomstkällor, och en av anledningarna att skjuta varandra med automatvapen.

Men de riktigt stora vinsterna i människoliv får man genom att lägga om till en skademinimerande politik även för de tunga drogerna. Det är hög tid att vi byter till en nollvision för antalet narkotikadöda.

Läs erkännandet:

Avkriminalisering av cannabis bara första steget

cannabis-leaf-logo-lrg