Partiernas riksdagslistor kommer börja publiceras i mitten av juni. Det meddelar Valmyndigheten som svar på en fråga på sin sajt:

Q: Kan man se publicerade valsedlar på webben? Det står att valsedlarna publiceras på webben ”i sommar”. Finns det något mer specifikt datum eller kan ni på ett ungefär säga vilken vecka/månad det rör sig om?

A: Som det ser ut just nu så kommer det att publiceras i mitten på juni. Observera att det är preliminära uppgifter och att det kan komma att ändras.

Mitten av juni är ett par månader senare än det var förra riksdagsvalet, men det är inget problem. Förtidsröstningen börjar den 24 augusti och valdagen är den 11 september 2022, så vi har gott om tid att hitta bra riksdagskandidater som vill legalisera cannabis.

Men även om Cannabiskrysset inte kommer publicera några riksdagskandidater förrän listorna finns hos Valmyndigheten, har vi redan börjat hålla utkik efter bra kandidater.

Är du riksdagskandidat för något av de etablerade partierna, och vill legalisera cannabis? Eller känner du till någon sådan kandidat för något parti? Mejla cannabiskrysset@gmail.com och tipsa i så fall!

Information för riksdagskandidater finns här