Uppdatering: Sedan den 2 december 2020 verkar Twitter ha dragit tillbaka censuren av Cannabiskrysset. Bra iofs, förstås. Men de gjorde det utan att meddela saken, utan att ge någon förklaring, och definitivt utan att be om ursäkt. Vi får se om det varar.


Originalinlägget från den 25 november:

Twitter har blockerat Cannabiskrysset, verkar det.

Twitter har inte skickat något meddelande något om saken, utan det var någon som råkade upptäcka det av en slump. Twitter ger ingen som helst förklaring till varför.

Cannabiskrysset var en personvalskampanj inför riksdagsvalet 2018 som lyfte fram enskilda kandidater i riksdagspartierna som vill avkriminalisera cannabis.

På Twitter har Cannabiskrysset i första hand twittrat länkar till svenska debattartiklar om narkotikapolitik. Definitivt ingenting som strider mot några rimliga användarvillkor, utan helt vanlig politisk debatt.

Jag utgår från att skälet till att Twitter bestämt sig för att censurera Cannabiskrysset är att det handlar om cannabis. Men samtidigt är det väldigt konstigt att de ägnar sig åt politisk censur av ett ämne som numera är helt mainstream i USA. En tredjedel av USA:s befolkning har redan tillgång till laglig cannabis för rekreationsbruk. I senaste valet var det ytterligare 4 delstater som röstade ja till cannabislegalisering.

Men Cannabiskrysset får tydligen inte diskutera narkotikapolitk, har våra politiska överförmyndare på Twitter bestämt.

Här på WordPress finns dock Cannabiskryssets sajt kvar som tidigare (eftersom du kan läsa det här).