Cannabiskrysset rekommenderar:

  • Rösta på Piratpartiet
  • och kryssa kandidat 5. Otto Larsson

i EU-valet den 26 maj 2019, om du vill sända en stark signal till politikerna att nu är det dags att legalisera cannabis.

Piratpartiet vill legalisera cannabis så att det får säljas lagligt under kontrollerade former, och det blir lagligt att använda och odla för eget bruk. Det är en del av Piratpartiets narkotikapolitik för skademinimering. Så här skriver Piratpartiet om cannabis:

En uppenbar kandidat för reglering är cannabis, som redan visats kunna legaliseras eller avkriminaliseras med framgång i olika delar av världen. Vi  föreslår att cannabis legaliseras för personligt bruk av myndiga personer på privat plats eller i licenserad lokal, och för försäljning av licenserade återförsäljare till myndiga, nyktra personer. Odling av cannabis ska legaliseras för privat bruk, likt produktion av hemmagjord alkohol eller odling av tobak. Kommersiell odling bör legaliseras men kräva licens från statlig myndighet.

Alla Piratpartiets kandidater i EU-valet står bakom den här narkotikapolitiken, så vem du än kryssar är det en röst för legalisering av cannabis.

Vill du sända en extra tydlig signal om att det är just synen på cannabis som ligger bakom din röst i EU-valet, rekommenderar Cannabiskrysset att du

  • Kryssar kandidat 5. Otto Larsson på Piratpartiets lista

Otto är sedan många år aktivist för legalisering av cannabis. Han är moderator i facebookgruppen Avkriminalisera Cannabis (sluten grupp, men alla är välkomna att gå med). Han är också kontaktperson för Cannabiskrysset sedan riksdagsvalet 2018.

Piratpartiet har en chans att komma in i EU-parlamentet, om valrörelsen går tillräckligt bra. I EU-valet 2009 fick Piratpartiet 7,1%, vilket gav 2 mandat i EU-parlamentet. I EU-valet 2014 åkte partiet ur EU-parlamentet, men fick ändå 2,3%. Tack vare de här tidigare valresultaten får Piratpartiet sina valsedlar utlagda gratis i samtliga vallokaler. Det är en enorm fördel i valet jämfört med andra utmanarpartier.

När det här skrivs (2 maj) har opinionsinstitutet Novus just publicerat en opinionsundersökning där Piratpartiet har 1,9% inför EU-valet. Det är trots att partiet inte har fått särskilt mycket uppmärksamhet i traditionella media, så om partiet lyckas bryta igenom bruset är det fullt möjligt att de kommer över den magiska 4%-spärren, och åter tar plats i EU-parlamentet.

Men även om Piratpartiet skulle hamna under 4% i EU-valet, sänder varje röst på Piratpartiet och kandidat 5. Otto Larsson en tydlig signal till alla andra politiker om att nu är det dags att legalisera cannabis.

Använd din röst i EU-valet den 26 maj!

Läs mer:

 

Stapeldiagram med partisympatier inför EU-valet: S 24,8 - V 11,1 - MP 10,6 - M 12,6 - L 5,3 - KD 9,7 - C 7,4 - SD 13,7 - PP 1,9
Piratpartiet ligger på 1,9% i en opinionsundersökning från Novus den 2 maj