20% av befolkningen tycker att man borde avkriminalisera cannabis, berättade Malou von Sivers i programmet ”Malou efter tio” idag. Undersökningen är gjord av Sifo. Signifikant skillnad mellan könen: 25% av männen tycker så, vilket innebär att det är 15% bland kvinnorna.

Att 20% vill avkriminalisera är en fantastiskt intressant siffra. Den visar att vi som vill avkriminalisera cannabis är tillräckligt många för att ha stort politiskt inflytande i valet om vi vill.

För att få in en riksdagskandidat på personkryss krävs det att 5% av det partiets väljare kryssar kandidaten. Det kan inte vara omöjligt att få till, om det nu stämmer att 20% av väljarkåren håller med oss i sak.

Se det aktuella avsnittet av ”Malou efter tio” på TV4play

Kommentarer på Facebook i gruppen Avkriminalisera Cannabis (AKC)