Cannabiskrysset rekommenderar:

  • Magnus Ek (C), som står på plats nummer 1 på Centerpartiets riksdagslista i Östergötlands läns valkrets.

Magnus Ek är ordförande för Centerns Ungdomsförbund CUF. CUF anser att cannabis bör regleras och beskattas på ett liknande sätt som alkohol, och så tycker Magnus Ek också.

”Svensk narkotikapolitik behöver läggas om i grunden, och cannabis legaliseras” skriver han i en debattartikel i Göteborgsposten med rubriken Inse fakta – cannabis är ingen dödsdrog. Han avslutar debattartikeln så här:

Cannabisförbudet baseras inte på vetenskap. Det är ineffektivt, skadligt för brukare och innebär att polisresurser läggs på helt fel saker. På internationell nivå underbygger det ett krig mot droger som lett till hundratusentals dödsfall i Syd- och Centralamerika. I Sverige har moral och nollvisioner satts högre än vilja att rädda liv. Allt fler länder, runtom i Europa och världen, inser att cannabisförbud är kontraproduktivt, och rentav skadligt. Nu är det dags att Sverige inser samma sak.

Eftersom Magnus Ek står på plats 1 på Centerpartiets riksdagslista i Östergötlands län, kommer han nästan säkert komma in i riksdagen även utan kryss. Men han är en klockren kandidat som kommer att driva på för en legalisering av cannabis och en skademinimerande narkotikapolitik, så Cannabiskrysset vill ändå rekommendera väljare i Östergötland att kryssa honom för att visa vårt stöd.

Läs mer:
Nyheter24: CUF-ordförande: Andra tar efter oss i cannabis-frågan

 

3 Magnus Ek