Cannabiskrysset rekommenderar:

  • Christina Örnebjär (L), som står på plats nummer 2 på Liberalernas riksdagslista i Örebro läns valkrets.

Christina Örnebjär är riksdagsledamot idag, och har arbetat aktivt för en förändrad narkotikapolitik. Hon har bland annat varit ordförande i en socialpolitisk arbetsgrupp som föreslog att Liberalerna ska ändra sin politik och göra eget bruk lagligt.

– Vi vill kunna hjälpa de människor som är mest utsatta. De som har en beroendesjukdom. De ska ha vård istället för straff. Vi har sett att den politik vi för i Sverige inte fungerar, säger Christina Örnebjär till SVT i en intervju.

Liberalerna har 1 mandat idag i Örebro län, och lär knappast ta fler, så Christina Örnebjär behöver personkryss för att bli omvald till riksdagen och kunna fortsätta arbeta för en reformerad narkotikapolitik.

Riksdagsmotioner av Christina Örnebjär:
Motion 2017/18:410 – Missbruk och riskbruk
”…en nollvision i fråga om narkotikarelaterade dödsfall och narkotikarelaterat lidande…”
”Den som har ett beroende ska vårdas, inte straffas. Användandet av narkotika bör därför avkriminaliseras.”

Motion 2016/17:656 – Missbruksvård
”Nyligen beslutades det i FN att medlemsländerna behöver ha en mer human syn på missbruk och fokusera mer på skademinimering, behandling och vård istället för nolltolerans och skuldbeläggning i form av straff.”

Läs mer:
SvD (betalvägg): Här är politikerna som gått emot partiet om drogerna
Cannabiskrysset: Riksdagsledamöter på narkotikaseminarium för att #stoppabegravningarna
Alkohol & Narkotika: Liberalerna och Centerpartiet diskuterar avkriminalisering

 

3 Christina Örnebjär