Personkryssa:

  • 1. Rasmus Ling (MP)

Rasmus Ling är gruppledare för MP i riksdagen idag, och ställer upp för omval.

Rasmus Ling säger att han skulle vilja se om till exempel en legalisering av cannabis skulle kunna minska gängbrottsligheten, men han vill invänta en eventuell utredning innan han tar ställning i frågan, något som han nu alltså efterlyst,

skrev Ekot i en artikel med rubriken MP-talesperson: Utred legalisering av cannabis.

När det väl blir dags att legalisera cannabis i Sverige kommer första steget under alla omständigheter bli en utredning, så i praktiken är det väldigt liten skillnad mellan att kräva en utredning om legalisering jämfört med att kräva legalisering direkt.

I en debattartikel med rubriken Kasta skygglapparna kring drogproblemet skrev Rasmus Ling:

I kampen mot gängkriminaliteten … kan vi inte runda frågan om narkotika. Det är långtifrån säkert att legalisering av cannabis är svaret, men vi måste vara beredda att lyfta frågeställningar som utmanar hur vi har gjort och vad vi tyckt.

En bred och förutsättningslös utredning bör tillsättas, för att se över erfarenheter från andra länder, och hur man gjort för att få ner skadorna av narkotikan. Dels de direkta av användarna, men också de skador som den orsakar samhället, inte minst vad gäller narkotikan som intäktskälla för gängkriminalitet och inkörsport in i kriminalitet av unga killar.

I riksdagen har han motionerat om att Utvärdera narkotikastrafflagen och stärka de skademinimerande insatserna.

Rasmus Ling står på plats nummer 1. på Miljöpartiets riksdagslista för Malmö kommuns valkrets.

Twitter: @rasmusling
Facebook: Rasmus Ling